Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПідвищення тарифів на ЖКП може оминути частину українців
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Підвищення тарифів на ЖКП може оминути частину українців

Комітетам ВР направили на розгляд законопроект, який покликаний заборонити підвищення тарифів на ЖКП для населення за відсутності приладів обліку.

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект №2483 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення збільшення тарифів на комунальні послуги для населення за відсутності приладів обліку (лічильників)». 

Відповідний документ пропонує заборонити підвищувати ціни на ЖКП для населення за відсутності лічильників.
 
У пояснювальній записці до законопроекту пишуть, що брак коштів призводить до того, що лічильниками забезпечена менша частина будинків. Тому точний контроль за споживанням енергоносія «перетворюється» на складне завдання.
 
«В такій ситуації недопустимим є збільшення тарифів за відсутності приладів обліку для належного визначення обсягів споживання комунальних послуг населенням», – йдеться у пояснювальній записці.
 
«Основною метою проекту Закону України є скорочення видатків з Державного бюджету на субсидії і пільги на комунальні послуги для населення, спонукання до встановлення приладів обліку для населення, яке проживає у квартирах та приватних житлових будинках, надавачами послуг з централізованого постачання питної (холодної) та гарячої води, централізованого опалення та постачання природного газу», – повідомляє документ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», половина українців не буде встановлювати прилади обліку тепла в квартирі. Значна частина населення не має на це ані коштів, ані технічних можливостей.
 
Коментарі (0)