Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд знайшов спосіб заощадити на Бортницькій станції аерації
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд знайшов спосіб заощадити на Бортницькій станції аерації

Депутатам пропонують звільнити від оподаткування послуги та поставки товарів, що здійснюються за рахунок кредиту від Японії, в рамках модернізації Бортницької станції аерації. Відповідний законопроект зареєстровано в Парламенті

У стінах Парламенту нещодавно зареєстровано законопроект №2393а «Про внесення змін до Розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод».

Окрім іншого, документ, згідно з пояснювальною запискою,  пропонує внести зміни до Податкового кодексу для того, щоб зняти звільнити від оподаткування операцій постачання товарів та/або послуг, що здійснюються за рахунок кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва. Таким чином, хоч це і спричинить скорочення надходжень до державного бюджету орієнтовно на суму понад 3000 млн. грн. Однак, країна скоротить видатки на поточний ремонт станції за рахунок  місцевого бюджету та інвестиційної складової , яка з року в рік проводиться при експлуатації зношеного обладнання станції. Зазначені кошти, як правило, не плануються, а виділяються по факту виникнення проблеми та складають десятки мільйонів гривен щорічно (в 2013 році поточний ремонт здійснено на суму понад 13,6млн. грн., в 2014 році – понад 10,3млн. грн.).

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту забезпечує виконання внутрішньодержавної процедури для надання згоди на обов'язковість для України Договором (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод у рамках реалізації проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації», підписаним 06.06.2015, та набрання ним чинності, сприяє реалізації Проекту та зменшує витрати України на його реалізацію.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народним обранцям пропонують сприяти прозорості та відкритості ведення містобудівної діяльності органами державної влади. Для цього у Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект.

 
Коментарі (0)