Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРаді пропонують відкрити інформацію про містобудування
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Раді пропонують відкрити інформацію про містобудування

Народним обранцям пропонують сприяти прозорості та відкритості ведення містобудівної діяльності органами державної влади. Для цього у Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект.

Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2395а «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо забезпечення загальнодоступності даних містобудівного кадастру».

Зокрема, документ, згідно з пояснювальною запискою, має на меті забезпечення  вільного доступу до даних містобудівного кадастру, що сприятиме прозорості та відкритості введення містобудівної  діяльності.

Відтак, законопроект пропонує внести зміни до статті 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо забезпечення надання доступу до даних містобудівного кадастру, крім даних, що містять інформацію з обмеженим доступом, шляхом оприлюднення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу містобудування та архітектури, у тому числі у формі відкритих даних, на відповідному веб-порталі відкритих даних.

Ініціатори документа наголошують, що додаткових вливань з держбюджету це не потребуватиме, тому що реалізовуватись положення документа будуть в межах фінансування, встановленого для забезпечення діяльності відповідних органів державної влади та місцевого самоврядування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2412а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок та будівництво на них». Документ має на меті посилити державний контроль за дотриманням законодавства України особами, які здійснюють самовільне зайняття земельних ділянок та будівництво на таких ділянках.

 
Коментарі (0)