Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУправління будинком «перекладають» на плечі мешканців
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Управління будинком «перекладають» на плечі мешканців

ВР прийняла в першому читанні законопроект, який покликаний створити умови для ефективної експлуатації загального майна багатоквартирних будинків, а також визначити альтернативні методи управління.

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №1565 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який передбачає визначення альтернативних методів управління житлом. 

«Проект розроблено з метою врегулювання на законодавчому рівні питання здійснення права власності та ефективного управління багатоквартирним будинком, забезпечення співвласників будинку дієвим механізмом для прийняття рішень щодо утримання та управління спільним майном, в тому числі щодо проведення енергоефективної модернізації будинку», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. 

Також проектом передбачено внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Цими змінами передбачається надати право кожному співвласнику багатоквартирного будинку отримувати інформацію про те, хто є власниками інших квартир і нежитлових приміщень у цьому будинку – тобто, хто разом із ним є співвласниками спільного майна в будинку. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарії відправили на доопрацювання законопроект №1566 «Про енергетичну ефективність будівель». Відповідне рішення підтримали 229 депутатів.
 
Коментарі (0)