Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламентарі «відстрочили» енергоефективність будівель
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламентарі «відстрочили» енергоефективність будівель

Верховна Рада відправила на доопрацювання урядовий законопроект, який спрямований на створення умов для раціонального споживання в будівлях енергетичних ресурсів.
Парламентарії відправили на доопрацювання законопроект №1566 «Про енергетичну ефективність будівель». Відповідне рішення підтримали 229 депутатів.
 
Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроекту є визначення правових, економічних та організаційних засад діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель і спрямований на створення умов для раціонального споживання в них енергетичних ресурсів.
 
У законопроекті, зокрема, визначаються: основні засади державної політики у сфері енергетичної ефективності будівель; органи, уповноважені здійснювати державне управління у цій сфері та їх повноваження; організаційно-правові засади паспортизації та сертифікації енергетичної ефективності будівель; основні енергоефективні заходи в будівлях; загальні засади професійної діяльності та інформаційного забезпечення в сфері енергетичної ефективності будівель.
 
Також, згідно з законопроектом наявність паспорту енергетичної ефективності будівлі є обов’язковою при будівництві нових будівель, а також при капітальному ремонті, реконструкції будівель.
 
Для існуючих будівель законопроектом передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення фактичних показників енергетичних характеристик, проведення оцінки відповідності зазначених показників установленим мінімальним вимогам до енергетичної ефективності будівель, розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі, що враховують місцеві кліматичні умови та є технічно і економічно обґрунтованими.
 
«Сертифікація енергетичної ефективності будівель є обов’язковою для існуючих будівель загальною площею більше 500 квадратних метрів, які підлягають відчуженню або передачі в оренду, та для будівель державної та комунальної власності площею більше 500 квадратних метрів», – йдеться в документі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Верховна Рада дозволила не штрафувати жителів зони проведення АТО за несплату житлово-комунальних послуг, проголосувавши за відповідний законопроект.
 
Коментарі (0)