Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнський ринок газу «підженуть» під норми ЄС
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Український ринок газу «підженуть» під норми ЄС

Парламентарі підтримали законопроект, який має на меті створити в Україні повноцінний ринок газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

Верховна Рада прийняла законопроект №2250 «Про ринок природного газу». Документ націлений на створення в Україні повноцінного ринку природного газу, заснованого на засадах вільної конкуренції із належним рівнем захисту споживачів

«Основною метою законопроекту є створення ефективного конкурентного середовища на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, у тому числі, передбачених Директивою 2009/73/ЄС Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу стосовно спільних правил для внутрішнього ринку природного газу та Регламентом 715/2009 Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу про умови доступу до мереж передачі природного газу», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Нагадаємо, раніше голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зазначав, що приведення українського «газового» законодавства у відповідність до європейських стандартів відкриє перед Україною перспективу участі країни в Європейському енергетичному співтоваристві.
 
Колишній Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко в інтерв’ю «У.К.» зазначив, що на сьогодні в Україні ринку не існує. «Створюючи ринок потрібно, у першу чергу, мати розуміння, як він буде регулюватись. Створити відповідний регулятор, оскільки це ринок монопольний, і зробити ще низку першочергових речей, котрі не були зроблені», – сказав пан Кучеренко. 
 
Коментарі (0)