Рус Укр
ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУкраїнцям можуть знову підвищити тарифи на газ
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українцям можуть знову підвищити тарифи на газ

Тарифи на газ для споживачів можуть вирости. До цього призведе розподіл «Нафтогазу» на кілька компаній. Ескперти зазначають, що у разі розділення НАКу, ціни на «блакитне» паливо ростимуть повільно, але впевнено.

Розподіл «Нафтогазу» на декілька компаній в кінцевому підсумку призведе до підвищення ціни на газ для споживачів. Про це під час прес-конференції зазначив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, передає «УНН».

Пан Марунич зазначив, що на початковому етапі розділення компанії не буде мати безпосереднього впливу на газові тарифи, проте з часом останні будуть підвищені.
 
«Розподіл «Нафтогазу» призведе до підвищення тарифів для кінцевого споживача. Все це пояснюється на дуже простому прикладі. Ось є облгаз, який одночасно продає, транспортує і дистрибує газ. У нього є машина, є штат, є офіс. Якщо облгаз, за європейським законодавством, розділять на 2 частини – отже, має бути вже 2 машини, вдвічі більше працівників, два офіси. Що це означає для кінцевого споживача? Звичайно, підвищення тарифів», – зазначив Дмитро Марунич.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 3 червня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради заявив, що на базі «Нафтогазу» Україна створить два публічні акціонерні товариства. Також Арсеній Яценюк зазначив, що уряд запропонував США та Європі спільний проект з модернізації ГТС.
 
Катерина Білоус
 
Коментарі (0)