Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтудентам та учням можуть повернути безкоштовний проїзд
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Студентам та учням можуть повернути безкоштовний проїзд

Народні депутати пропонують повернути безкоштовний проїзд для студентів та учнів. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

Днями у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення безоплатного харчування, проїзду, забезпечення  підручниками учнів загальноосвітніх шкіл та безоплатного проїзду для студентів і гарантії першого робочого місця для молодих спеціалістів».

Метою цього законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є посилення соціальної захищеності сімей з дітьми, студентів шляхом відновлення безоплатного проїзду.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується повернути учням професійно-технічних закладів пільговий проїзд у транспорті, а для учнів, які проживають у сільській місцевості на відстані понад 3 кілометри від школи, забезпечити безкоштовне регулярне підвезення до школи і зі школи рейсовим транспортом або транспортом підприємств, установ та організацій.

Крім цього, законопроектом передбачається забезпечити безкоштовним харчуванням та підручниками учнів загальноосвітніх шкіл  і передбачає гарантії першого робочого місця для молодих спеціалістів.

На думку ініціаторів, прийняття зазначеного законопроекту сприяє забезпеченню принципів соціальної справедливості та направлений на відновлення порушеного механізму соціальної захищеності.

Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд вніс зміни до правил пільгового проїзду. Так, кількість категорій громадян, що мають право на безкоштовний проїзд скорочується. Ця норма має запрацювати з початку літа.

Однак, парламентарі вже 10 лютого зареєстрували законопроект, який передбачає звільнення людей з обмеженими можливостями від оплати проїзду у приміському транспорті.

 
Коментарі (0)