Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРенту за спецводокористування можуть збільшити на чверть
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Ренту за спецводокористування можуть збільшити на чверть

Парламенту представили на розгляд законопроект, який пропонує забезпечити ефективніше адміністрування ренти за спецводокористування шляхом збільшення рентної плати більше, ніж на чверть.

Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону №3435 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підвищення ефективності адміністрування рентної плати за спеціальне використання води)».

Цей документ, згідно з пояснювальною запискою, має на меті забезпечити ефективне адміністрування рентної плати за спеціальне використання води в умовах зміни платника податку та моменту виникнення податкових зобов’язань, а також недопущення ухилення платників від її сплати  до Державного бюджету.

Зокрема, текстом законопроекту пропонується підвищити ставку рентної плати за спеціальне використання поверхнених вод на 26,5% та встановити 5-відсоткову ставку від вартості виробленої електроенергії при використанні води для потреб гідроенергетики, на заміну фіксованої, встановленої Кодексом - 6,93 гривні за 10 тис.куб.метрів води, пропущеної через турбіни гідроелектростанцій.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі проголосували за тимчасові зміни до Податкового та Митного кодексів заради модернізації Бортницької станції очистки стічних вод. Таким чином на послуги та/або товари, які здійснюються за рахунок кредитних коштів звільнили від оподаткування.

 
Коментарі (0)