Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоНардепи «пожертвували» податками задля Бортницької станції аерації
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи «пожертвували» податками задля Бортницької станції аерації

Парламентарі проголосували за тимчасові зміни до Податкового та Митного кодексів заради модернізації Бортницької станції очистки стічних вод. Таким чином на послуги та/або товари, які здійснюються за рахунок кредитних коштів звільнили від оподаткування.

Народні депутати у першому читанні підтримали законопроекти №2392а «Про внесення змін до розділу XXІ «Перехідні та прикінцеві положення» Митного кодексу України щодо проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод» та №2393а «Про внесення змін до Розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод)». Проголосували за документи 238 та 235 народних обранців відповідно.

Зокрема, документи передбачають звільнення від оподаткування операцій постачання товарів та/або послуг (імпорту та реекспорту), що здійснюються за рахунок кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва.

Крім того, необхідність внесення змін до Податкового кодексу ініціатори аргументують неоднозначністю трактування термінів та норм в частині оподаткування фінансово-господарських операцій  від ведення  Спільної діяльності на території України та в частині оподаткування Постійних Представництв нерезидентів. А внесення тимчасових норм до Податкового кодексу України щодо оподаткування діяльності будівництва та модернізації Бортницької станції очистки стічних вод дозволить не допустити двояке трактування законодавчих норм.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепам пропонують припинити контроль за виробниками альтернативних видів палива. Крім того, запропоновано також скасувати вимогу щодо внесення таких підприємств до реєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)