Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПроблеми гарячого водопостачання сягнули законодавчого рівня
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Проблеми гарячого водопостачання сягнули законодавчого рівня

Верховній Раді пропонується втрутитися у неформальну війну енергопостачальних компаній та водоканалів, а саме визначити і здійснити регуляцію таких товарів і послуг як «гаряча вода» та «гаряче водопостачання».

Верховній Раді пропонується до розгляду Проект Закону «Про гарячу воду та гаряче водопостачання», який дає визначення названим товарам та послугам, а також здійснює їхню регуляцію.

Відповідний законопроект №2244а був зареєстрований групою народних депутатів (Андрієвський Д.Й. «Батьківщина», Вечерко В.М. «Партія Регіонів», Зубко Г.Г. «Батьківщина») минулого тижня.

Згідно з пояснювальною запискою, документом пропонується визначити гарячу воду, як окрему товарну продукцію, передбачивши, що вона має відповідати вимогам до питної води та мати температуру не нижче 55 градусів Цельсія.

Встановлюється відповідальність за неналежну якість гарячої води та припинення її постачання без причин непереборної сили.

Законопроектом визначаються повноваження органів державної влади та місцевого самоврядування щодо регулювання постачання гарячої води. Зокрема, органам державної влади, відповідно до компетенції, надається право затверджувати тарифи з централізованого гарячого водопостачання та здійснювати ліцензування відповідної послуги. Передбачено обов’язок органів місцевого самоврядування щодо організації гарячого водопостачання.

Особливу увагу звернено на правове регулювання надання послуг з гарячого водопостачання для мешканців ОСББ, ЖБК, зокрема за умови функціонування автономних систем гарячого водопостачання. Так, передбачається, щодо автономних систем гарячого водопостачання не здійснюється ліцензування та затвердження тарифу, а оплата за отриману споживачами гарячу воду здійснюється, виходячи із фактичного споживання холодної води, теплової енергії, вартості обладнання та його амортизації.

Унормовуються взаємовідносини між суб’єктами господарювання, які здійснюють гаряче водопостачання, виробниками теплової енергії та виробниками питної (холодної) води.

Детально прописано права та обов’язки споживачів та виробників/постачальників послуги гарячого водопостачання.

 
Коментарі (0)