Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПарламент може внести корективи в «зелений» тариф
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламент може внести корективи в «зелений» тариф

В Україні можуть ввести окремі коефіцієнти «зеленого» тарифу для більш та менш потужних об'єктів електроенергетики.

В Україні можуть ввести окремі коефіцієнти «зеленого» тарифу для об'єктів електроенергетики з різною потужністю. Наразі відповідний проект Закону №1478 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику»» розглядають Комітети Верховної Ради.

Зокрема, законопроектом пропонується ввести окремі коефіцієнти «зеленого» тарифу для електроенергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання наземними об'єктами електроенергетики величина встановленої потужності яких менша або дорівнює 10 МВт, та для електроенергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання наземними об’єктами потужністю більше 10 МВт. 
 
Окрім того, проект Закону передбачає обмеження гарантії стимулювання виробництва електроенергії з енергії сонячного випромінювання наземними об’єктами електроенергетики, величина встановленої потужності яких перевищує 10 МВт.
 
«Встановлений на сьогодні в Україні «зелений» тариф для електроенергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання наземними об'єктами електроенергетики, в 2–4 рази перевищує рівень відповідних тарифів в країнах Європейського Союзу. Достатньо високий рівень «зеленого» тарифу для вказаних об’єктів призводить до отримання необгрунтованих надприбутків власниками електростанцій, які використовують енергію сонця, та створює надлишкове цінове навантаження для споживачів електричної енергії України, яке буде надалі стрімко зростати з введенням в експлуатацію нових сонячних електростанцій», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», до парламенту подали Проект Постанови, який передбачає вжиття першочергових заходів щодо компенсації населенню витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
 
Коментарі (0)