Рус Укр
ГоловнаКоментаріЗаконодавствоПаркувальні проблеми можна буде вирішити з мобільного
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Паркувальні проблеми можна буде вирішити з мобільного

Уряд погодив зміни до Правил паркування транспортних засобів, ініційовані Мінрегіоном. Таким чином, українці стали ближчими до можливості у майбутньому оплачувати парковку з мобільного.

«Мобільне паркування» наближається до реального втілення. Розроблені Мінрегіоном зміни до Правил паркування транспортних засобів щодо запровадження такого способу сплати, вчора були схвалені урядом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства.

Згідно з повідомленням, необхідність нового підходу до паркувальних проблем зумовлена тим, що діюча оплата паркування оператору, за допомогою паркоматів чи в’їзних/виїзних терміналів і шляхом купівлі абонементу потребує значних витрат з місцевих бюджетів, в котрих кошти на ці цілі найчастіше відсутні.

За даними Мінрегіону, на сьогодні в країні є потреба у встановленні щонайменше 2,1 тис. паркоматів та терміналів середньою вартістю близько 30 тис. грн, що загалом складе 63 млн грн витрат з бюджету.

При цьому у відомстві зазначають, що оплата паркування за допомогою мобільних телефонів чи інших портативних технічних засобів не потребує залучення бюджетних коштів.

Окрім того, наголошують фахівці, впровадження такого способу оплати, за попередніми підрахунками, може щорічно поповнювати місцеві бюджети майже на 500 млн грн від збору за місця для паркування транспортних засобів (на сьогоднішній день цей показник складає 85 млн грн).

Водночас у Міністерстві підкреслюють, що такий спосіб оплати буде зручним як для водіїв, оскільки вони отримають змогу швидко оплатити фактичний час паркування, не переплачуючи при цьому зайві гроші, так і для органів місцевого самоврядування, які завдяки такому механізму оплати отримають змогу керувати процесом організації десятків тисяч місць для паркування.

Ще одним «плюсом» «мобільного паркування», за словами фахівців, є те, що доходи від сфери паркування в повному обсязі надходитимуть до бюджетів, адже такий вид сплати унеможливлює приховування реального надходження коштів. Іншими словами, доходи від цього бізнесу будуть детінізовані.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, про запровадження «мобільного паркування» в Україні говорять вже досить довгий час. До розроблення відповідних змін Правил паркування транспортних засобів у відомстві приступили ще в жовтні минулого року. Окрім наведених вище переваг проект також передбачає механізм посилення відповідальності за несплату або сплату у не повному обсязі выдповыдних послуг.

 
Коментарі (0)