Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнці зможуть оплатити парковку з мобільного
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Українці зможуть оплатити парковку з мобільного

У Мінрегіоні мають намір запровадити систему паркування європейського рівня, а саме, - безготівковий спосіб плати за паркування за допомогою мобільних телефонів.

В Україні планують ввести «мобільне паркування». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Наразі відомство розробило відповідні зміни до Правил паркування транспортних засобів, які зараз проходять процедуру погодження центральними органами виконавчої влади.

Документ має на меті поліпшити ситуацію з дотриманням Правил паркування транспортних засобів у населених пунктах України, впровадити систему паркування на європейському рівні та зробити користування послугами паркування більш зручним для водіїв транспортних засобів.

Зазначимо, «Мобільне паркування» - безготівковий спосіб плати за паркування за допомогою мобільних телефонів. Послуга  передбачає надання користувачу можливості скористатися раніше передплаченими послугами з користування майданчиками для платного паркування за допомогою засобів мобільного зв'язку через спеціально призначену комп'ютеризовану систему технічних засобів. Сьогодні такий спосіб оплати є європейським стандартом плати за послуги паркування.

Проектом змін також передбачено механізм посилення відповідальності за несплату або сплату у не повному обсязі послуг з паркування. 

 
Коментарі (0)