Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОСББ буде працювати «по-новому»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ОСББ буде працювати «по-новому»

Нардепи підтримали законопроект, який виводить право власності та управління багатоквартирним будинком на якісно новий рівень. У документі також не забули згадати і про підтримку термомодернізації в будинках.

У Верховній раді прийняли законопроект №1565 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Метою законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є вирішення проблем із реалізації права власності у багатоквартирному будинку, пов’язаних з необхідністю створення умов для ефективної експлуатації та утримання спільного майна багатоквартирних будинків, а також визначення альтернативних методів управління.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ключове нововведення проекту №1565 - революційна зміна системи прийняття рішень щодо управління багатоповерхівками. Сьогодні законодавством передбачена лише одна форма колективного управління - за допомогою ОСББ. При цьому в основу прийняття рішень покладено простий арифметичний принцип: одна людина - один голос. При створенні ОСББ, кожен власник житла на установчих зборах має один голос, незалежно від розміру та кількості приміщень, якими він володіє. А саме, установчі збори вважаються правомірними, якщо в них бере участь більше половини власників житла. Рішення на зборах учасників ОСББ приймаються за такою ж схемою.

 
Коментарі (0)