Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоСелян пропонують звільнити від податку на сараї
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Селян пропонують звільнити від податку на сараї

Нардепам пропонують відмінити оподаткування допоміжних господарських споруд у сільській місцевості. Відповідний законопроект вчора зареєстрували у Верховній Раді.

Народним депутатам пропонують розглянути проект Закону №2513 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування господарських (присадибних) будівель і споруд)». Документ вчора зареєстрували у Верховній Раді.

Метою законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є звільнення від оподаткування допоміжних господарських будівель та споруд для послаблення податкового тягаря для сільського населення України.

При цьому наголошується, що мова йде про населення, яке має низький рівень доходів та складні умови життя.

«При цьому, більш справедливе та зрозуміле оподаткування лише окремих присадибних будівель, таких як гаражі та майстерні», - йдеться в документі.

Зауважується, що відповідно до норм Податкового кодексу, об’єктами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є, у тому числі, господарські будівлі, до яких належать сараї (хліви),  гаражі,  літні кухні, майстерні,   вбиральні,   погреби,   навіси,  котельні,  бойлерні, трансформаторні  підстанції, сміттєзбірники та інші допоміжні будівлі, а також господарські  споруди  (колодязі,  вигрібні  ями, огорожі, ворота,  хвіртки,  замощення  тощо).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який пропонує збільшити межі площі, при яких майно не підпадає під оподаткування. Проект закону направлено на розгляд комітету.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)