Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламенту пропонують «переграти» податок на нерухомість
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламенту пропонують «переграти» податок на нерухомість

У Верховній раді зареєстрували законопроект, який пропонує збільшити межі площі, при яких майно не підпадає під оподаткування. Проект закону направлено на розгляд комітету.

Верховній раді пропонують внести зміни в оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Зокрема, збільшити рівень площі квартир та будинків, при якому вони не підлягатимуть оподаткуванню. Відповідні пропозиції передбачені законопроектом № 2316 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки)», який наразі направлено на розгляд комітету. 

Так, документ пропонує встановити такі неоподатковувані бар'єри: для квартири/квартир незалежно від їх кількості - 120 кв. м; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - 250 кв. м.

Зазначимо, остання поправка до проекту Закону встановлювала такі межі, при яких майно не підпадає під оподаткування: 60 кв. м загальної площі для квартир; 120 кв. м для будинків.
 
«Прийняття проекту Закону забезпечить досягнення відносної соціальної справедливості, зменшить податкове навантаження на нижчий та середній прошарки суспільства», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», київська влада визначила відсоток на податок на нерухомість у столиці, він складатиме близько 1%.
 
Коментарі (0)