Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНардепи відклали призначення відповідальності за розкрадання газу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи відклали призначення відповідальності за розкрадання газу

Нардепи відклали призначення відповідальності за розкрадання газу. Відповідний законопроект сьогодні відправили на доопрацювання.

Парламентарі так і не змогли домовитись та прийняти Проект  Закону України «Про внесення змін до статті 188-1 Кримінального кодексу України» щодо передбачення відповідальності за розкрадання природного газу (який був розроблений з власної ініціативи Міненерговугілля та НАК «Нафтогаз України») та відправили проект Закону на доопрацювання.

За відповідне рішення проголосувало 235 народних обранців.

Зауважимо, метою цього документа є недопущення розкрадання природного газу  та запобігання злочинам у нафтогазовій сфері. Найпоширенішими серед них є самовільне використання природного газу без договору на його постачання або транспортування, споживання та транспортування природного газу без виділених в установленому порядку  обсягів (лімітів), самовільне підключення до газових мереж тощо і дійти висновку про необхідність встановлення відповідальності за ці порушення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарії націлилися на зміцнення економічної безпеки країни. Головним чином, за рахунок повернення у державну власність приватизованих газових та нафтових родовищ.

 
Коментарі (0)