Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПриватизовані газові родовища хочуть націоналізувати
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Приватизовані газові родовища хочуть націоналізувати

Приватизовані українські газові та нафтові родовища можуть повернутися у державну власність. Відповідний законопроект запропонували на розгляд Верховної Ради.

Парламентарії націлилися на зміцнення економічної безпеки країни. Головним чином, за рахунок повернення у державну власність приватизованих газових та нафтових родовищ. Про це йдеться у відповідному законопроекті, нещодавно зареєстрованому у Верховній Раді.

Його ініціатор, член депутатської фракції «УДАР» Сергій Каплін наголошує, що природний газ та нафта - найважливіший економічний ресурс, а Україна на сьогодні – газозалежна держава, хоча і володіє значними доведеними запасами та потенційними ресурсами природного газу та нафти. В умовах воєнного вторгнення, яке триває донині, країна потребує консолідації значного фінансового ресурсу та підвищення заходів економічної безпеки. 

На його думку, повернення у державну власність газових та нафтових родовищ як стратегічних об’єктів економіки України посилить національну безпеку країни та державне управління у відповідній сфері.

Тож, законодавчою ініціативою пропонується, визначити правові, економічні та організаційні засади повернення у державну власність приватизованих газових та нафтових родовищ з метою забезпечення економічної безпеки держави.

 
Коментарі (0)