Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНардепам запропонували розібратися із «зеленим» тарифом
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепам запропонували розібратися із «зеленим» тарифом

Парламентарям подали на розгляд законопроект, який має удосконалити механізм стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел. Для цього пропонується внести зміни до деяких Законів України.

Під куполом Верховної ради зареєстровано законопроект №3447 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (технічний)».

Як зазначається у пояснювальній записці, документ розроблено з метою уникнення ймовірності неоднозначного тлумачення положень деяких Законів України, якими регламентується сфера виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії. Зокрема, законопроектом передбачається внесення змін до Законів України «Про електроенергетику» та «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» в частині:

-    уточнення формулювання вимоги щодо закупівлі Оптовим ринком електричної енергії України всієї електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел енергії, за «зеленим» тарифом (з урахуванням надбавки за використання обладнання українського виробництва, а також в обсязі за вирахуванням електроенергії, спожитої на власні потреби),

-    уточнення переліків обладнання, українське походження яких має бути підтверджене для отримання надбавки до «зеленого» тарифу (нові формулювання відповідають кодам УКТЗЕД),

-    удосконалення механізму встановлення «зеленого» тарифу для приватних домогосподарств (усувається колізія в термінології: оскільки документально «введення в експлуатацію» генеруючих установок не підтверджується, то «зелений» тариф буде прив’язаний до дати реєстрації енергопостачальником заяви-повідомлення про встановлення генеруючих установок).

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту сприятиме удосконаленню національного законодавства, оскільки чітке визначення його положень підвищує ефективність виконання його норм.

Нагадаємо, депутатам представили на розгляд законопроект, який пропонує забезпечити ефективніше адміністрування ренти за спецводокористування шляхом збільшення рентної плати більше, ніж на чверть.

 
Коментарі (0)