Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНайвразливіші верстви населення планують рятувати пільгами на «комуналку»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Найвразливіші верстви населення планують рятувати пільгами на «комуналку»

Нардепам запропонували захистити найбільш вразливі категорії громадян пільгами на житлово-комунальні послуги. Відповідний проект Закону вже зареєстровано у Верховній Раді.

У Верховній Раді кілька днів тому було зареєстровано законопроект № 3583 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно забезпечення принципу соціальної справедливості щодо надання пільг найбільш вразливим верствам населення», який має передбачає призначення пільг мало захищеним громадянм, в тому числі і на житлово-комунальні послуги.

Зокрема, документом пропонується зберегти право на пільги для певних категорій населення за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати.

Ініціатори вважають, що розширивши коло таких громадян та розмір пільг для них, сприятиме послабленню соціальної напруги в суспільстві та сприятиме покращенню матеріального становища найбільш вразливих верств населення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують повернути право пільгового проїзду для окремих категорій мало захищених громадян. Зокрема, документом пропонується повернути право пільгового проїзду для таких категорій громадян, як ветерани праці, учасники та діти війни.

 
Коментарі (0)