Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРаді пропонують повернути пільговий проїзд малозабезпеченим
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Раді пропонують повернути пільговий проїзд малозабезпеченим

Парламентарям пропонують повернути право пільгового проїзду для окремих категорій мало захищених громадян. Відповідний законопроект зареєстровано у стінах Верховної Ради.

В Верховні Раді вчора зареєстрували законопроект №3527 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII для окремих категорій малозахищених верств населення було ліквідоване право пільгового (безплатного) проїзду у сільській місцевості та на приміських маршрутах.

Зокрема, документом пропонується повернути право пільгового проїзду для таких категорій громадян, як ветерани праці, учасники та діти війни.

З цією метою, законопроект передбачає внесення доповнень до законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» та «Про соціальний захист дітей війни» нормою щодо безплатного проїзду всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі), автомобільним транспортом загального користування (за винятком таксі) в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів в межах області за місцем проживання.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  Міністерство соціальної політики та Міністерство інфраструктури заявляють, що технічно готові до монетизації пільг на проїзд в транспорті з 1 січня наступного року. Мінсоцполітики заявляло, що має всі необхідні дані для надання адресної грошової допомоги громадянам, які мають право на пільговий проїзд.

 
Коментарі (0)