Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство«Нафтогаз» врятували від фінансового фіаско
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

«Нафтогаз» врятували від фінансового фіаско

Верховна Рада допомогла «Нафтогазу» уникнути подальшої дестабілізації фінансового становища компанії. Парламентарі сьогодні прийняли відповідний законопроект, яким дозволили НАКу застосовувати ефективні методи впливу на боржників

Верховна Рада прийняла законопроект №2214 Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Цей документ регулює фінансові відносини між «Нафтогазом» та споживачами, які заборгували за спожитий газ.

У пояснювальній записці наголошується, що метою документа стабілізація фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», досягнення якої можливе шляхом надання Компанії дієвих інструментів стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржників.

Відтак, законопроект пропонує внести зміни у ряд законодавчих документів.

Ініціатори вважають, що прийняття законопроекту «дозволить врегулювати питання співвідношення повноважень Компанії, 100 відсотків акцій якої належать державі, щодо захисту економічної та енергетичної безпеки, та важелів впливу для стягнення заборгованості, створить умови для стягнення заборгованості споживачів за  використаний природний газ та запобігання її утворенню в майбутньому».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підписавши окремий контракт з «Газпромом» на поставки газу в зону АТО, Україна може взагалі забезпечувати окуповані території «блакитним» паливом безкоштовно. Для уникнення цієї ситуації, «Нафтогазу» необхідно виконувати наявні тимчасові домовленості.

 
Коментарі (0)