Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінрегіон позбавить ЖЕКи монополії
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Мінрегіон позбавить ЖЕКи монополії

Українські ЖЕКи чекає демонополізація. Мінрегіон підготував законопроект, який передбачає припинення державного регулювання цін на послуги з управління будинком.

Мінрегіон  підготував законопроект про житлово-комунальні послуги, який передбачає створення ринку послуг з управління та можливість співвласників багатоквартирного будинку самостійно визначати управителя свого будинку. Іншими словами ЖЕКи втратять монополію в наданні житлово-комунальних послуг, повідомляє прес-служба відомства.

Цей законопроект має на меті підвищити рівень надання житлово-комунальних послуг.

«У сьогоднішньому вигляді законопроект пропонує припинення державного регулювання цін на послуги з управління будинком (встановлення цін за домовленістю власників та управителя) та визначає особливості надання окремих житлово-комунальних послуг, в тому числі послуги з управління багатоквартирним будинком», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, проект визначає порядок управління багатоквартирним будинком та вимоги до управителя.

«Передбачається також спрощений механізм укладення договорів щодо надання послуг у багатоквартирному будинку та чітко розмежовуються права і обов’язки споживача, виконавця послуг та управителя», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, КМДА планує підтримувати ОСББ та ЖБК в реалізації проектів з енергозбереження житлових будинків. Пріорітетними будуть проекти з встановлення приладів обліку опалення та гарячого водопостачання.

 
Коментарі (0)