Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМешканцям гуртожитків уточнять права
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Мешканцям гуртожитків уточнять права

Парламентаріям запропонували уточнити умови забезпечення житлових прав деяких категорій громадян, які є мешканцями гуртожитків. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Ініціатор законопроекту народний депутат від фракції «Батьківщина» Микола Катеринчук.

Згідно з пояснювальною запискою документом пропонується забезпечення конституційних прав громадян на житло та поліпшення житлових умов працівників та пенсіонерів з числа колишніх працівників військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до закону, Міністерства внутрішніх справ України та державних навчальних закладів.

Зокрема, Микола Катеринчук зауважує на необхідності внесення змін до частини третьої статті 1 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» шляхом доповнення її новим реченням такого змісту:

«Громадяни, які проживають у гуртожитках, що перебувають у господарському віданні чи в оперативному управлінні військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до закону, Міністерства внутрішніх справ України та державних навчальних закладів, на яких поширюється сфера дії цього Закону відповідно до частини першої цієї статті та які не належать до категорій громадян, на яких не поширюється сфера дії цього Закону відповідно до частини другої цієї статті, мають право реалізувати конституційне право на житло відповідно до цього Закону».

Окрім цього частину другу статті 4 народний депутат пропонує доповнити новим абзацом такого змісту:

«Житлові приміщення у гуртожитках державної форми власності, в яких проживають громадяни, що відповідно до частини третьої статті 1 цього Закону мають право реалізувати конституційне право на житло відповідно до цього Закону, можуть бути приватизовані цими громадянами без передачі цих гуртожитків у власність відповідної територіальної громади».

 
Коментарі (0)