Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоМешканцям гуртожитків дозволили володіти житлом на законних підставах
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Мешканцям гуртожитків дозволили володіти житлом на законних підставах

Нардепи погодились захистити права мешканців гуртожитків на користування та володіння житловими приміщеннями. За відповідний законопроект проголосувало 248 парламентарів.

Сьогодні у Верховній Раді депутати у першому читанні прийняли законопроект №1076 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». За документ проголосувало 248 парламентарів.

Законопроект має на меті внести зміни у внесення змін до окремих положень Житлового кодексу Української РСР, Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» та Закону України «Про заставу» задля надання мешканцям гуртожитків законного права на володіння та користування житловими приміщеннями у гуртожитках.

Окрім іншого, документом пропонується визначити, що громадяни, на яких поширюється дія цього Закону, можуть реалізувати конституційне право на житло у будь-який спосіб, передбачений Цивільним кодексом України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям запропонували внести зміни у законодавчі акти стосовно відшкодування збитків громадянам, житло яких було пошкоджено внаслідок проведення АТО. Крім того, документ зобов’язує Кабмін розробити порядок компенсації в 30-денний термін.

 
Коментарі (0)