Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВартість житла, зруйнованого під час АТО, можуть компенсувати
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Вартість житла, зруйнованого під час АТО, можуть компенсувати

Парламентарям запропонували внести зміни у законодавчі акти стосовно відшкодування збитків громадянам, житло яких було пошкоджено внаслідок проведення АТО. Крім того, документ зобов’язує Кабмін розробити порядок компенсації в 30-денний термін.

Днями у приміщенні Верховної Ради зареєстрували законопроект №3434 «Про внесення змін до Закону України «Про боротьбу з тероризмом», щодо компенсацій за пошкоджене житло в наслідок проведення АТО.

Зокрема, документ пропонує регламентувати порядок покриття витрат та відшкодування шкоди, завданої фізичним та юридичним особам в результаті проведення АТО. Зокрема, це стосується пошкодженого житла.

Окрім того, законопроект передбачає зобов’язати Кабінет Міністрів України у 30-денний термін розробити механізми відшкодування чи компенсацій пошкодженого житла.

«Прийняття даного акту дасть можливість упорядкувати питання відшкодування шкоди, завданої житлу громадян у результаті проведення антитерористичної операції, а закріплення за Кабінетом Міністрів України повноваження визначати практичні механізми такого відшкодування чи компенсації, сприятиме оперативному та швидкому вирішенню цих питань», - зазначається в пояснювальній записці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепам пропонують спростити процедуру вступу громадян до ЖБК заради поліпшення показників забезпечення громадян житлом. Відповідний законопроект вже зареєстрували під парламентським куполом.

 
Коментарі (0)