Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМалозабезпеченим громадянам пропонують зменшити плату за «комуналку»
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Малозабезпеченим громадянам пропонують зменшити плату за «комуналку»

Парламентарі хочуть звільнити від оподаткування за сплату за ЖКП малозабезпечених громадян. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді.

Вчора у Верховній Раді зареєстрували проект Закону №2592 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (щодо звільнення малозабезпечених громадян від оподаткування сплати за комунальні послуги). Необхідність прийняття законопроекту обґрунтовують відсутністю можливості у малозабезпечених шарів населення сплачувати за комунальні послуги.

Метою документу, згідно з пояснювальною запискою, є зменшення плати за житлово-комунальні послуги для малозабезпечених громадян. Завданнями законопроекту є захист малозабезпечених громадян, утвердження соціальної справедливості, рівності та стабільності в суспільстві.  

Зауважимо, що це не перший проект Закону, який пропонує звільнити від оподаткування на ЖКП певні категорії громадян.

Нагадаємо, вчора парламентарі прийняли за основу законопроект №2226 «Про внесення змін до Податкового кодексу України». Відповідний документ пропонує звільнити від оподаткування нерухомості релігійних організацій.

Кількома днями раніше, народні депутати пропонували законопроектом №2513 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування господарських (присадибних) будівель і споруд)», звільнити від оподаткування на господарські будівлі сільське населення з низьким рівнем доходів.

Не оподатковувати нерухоме майно непрацездатних громадян пропонує проект Закону № 2491 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від податку на нерухоме майно соціально незахищених верств населення)».

 
Коментарі (0)