Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДеякі установи можуть звільнити від податку на нерухомість
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Деякі установи можуть звільнити від податку на нерухомість

Парламентарі прийняли за основу законопроект, який має на меті звільнити від оподаткування нерухомості релігійних організацій, що є неприбутковими.

Верховна Рада прийняла за основу (із скороченням строку підготовки) законопроект №2226 «Про внесення змін до Податкового кодексу України». Відповідний документ пропонує звільнити від оподаткування нерухомості релігійних організацій.

«Метою законопроекту є внесення змін до Податкового кодексу України аби з метою звільнення релігійних організацій від податку на нерухомість, який фактично є непрямим оподаткуванням пожертв церков і релігійних організацій, за рахунок який було придбане або побудоване зазначене майно», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. 
 
Згідно з пояснювальною запискою, прийняття запропонованих змін дозволить не оподатковувати нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, релігійні організацій, що є неприбутковими (діяльність яких не спрямована на одержання та розподіл прибутку). 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Верховна Рада прийняла проект Закону, який має на меті дозволити уряду регулювати правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з продажем електрики на непідконтрольні українській владі території країни.
 
Коментарі (0)