Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоКМУ можуть дозволити продавати світло на територію АТО
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

КМУ можуть дозволити продавати світло на територію АТО

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути проект Закону «Про електроенергетику», який передбачає дозволити КМУ продавати світло на територію проведення АТО.

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд Комітету законопроект №2375 «Про електроенергетику» (щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення АТО), який нає на меті дозволити Кабміну регулювати правові, економічні та організаційні відносини пов'язані з продажем електричної енергії на територію проведення АТО.

У пояснювальній записці до проекту Закону уточнили, що він розроблений з «метою надання права встановлення Кабінетом Міністрів України особливостей регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на тимчасово окуповану територію та на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також встановлення особливостей регулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на тимчасово окупованій території та на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження».
 
Передбачається, що перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, визначається урядом.
 
Нагадаємо, 5 березня парламентарі не підтримали законопроект №2182 «Про електроенергетику» щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Для прийняття цього документу не вистачило 10 голосів народних обранців.
 
Цей документ пропонував дати право уряду контролювати ринок електроенергетики країни.
 
Коментарі (0)