Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабміну відмовили в праві контролювати енергоринок окупованих територій
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кабміну відмовили в праві контролювати енергоринок окупованих територій

Верховна Рада відмовила уряду в праві контролювати енергетичний ринок на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Для прийняття законопроекту не вистачило декілька голосів парламентарів.

На засіданні Верховної Ради парламентарі не підтримали законопроект №2182 «Про електроенергетику» щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Для прийняття цього документу не вистачило 10 голосів народних обранців.

Цей документ пропонував дати право уряду контролювати ринок електроенергетики країни. А саме  надати повноваження встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Тож Кабмін не зможе регулювати виробництво, передачу, розподіл, постачання, придбання та продаж електричної енергії на тимчасово неконтрольованих територіях.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогазу» можуть спростити механізм стягнення заборгованості зі споживачів-неплатників. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)