Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін планує штрафувати українців за несплату ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кабмін планує штрафувати українців за несплату ЖКП

Кабінет Міністрів вніс до парламенту законопроект, який передбачає стягнення пені зі споживачів, якщо ті несвоєчасно чи несповна оплатили житлово-комунальні послуги.

Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги». Документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП. 

«У разі несвоєчасного та/або не в повному обсязі внесення плати за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплачувати пеню в розмірі 0,1 відсотка суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більше 100 відсотків загальної суми боргу, крім визначених законом випадків», – йдеться в тексті законопроекту.
 
Зокрема, у документі уточнюється, що нарахування пені розпочинається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги. Граничним строком внесення плати за житлово-комунальні послуги є 20 число місяця, що настає за розрахунковим. При цьому пеня за кожний місяць нараховується окремо.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд ухвалив проект закону про Введення спецрахунків для водоканалів, що дозволить їм стабільно розраховуватись за спожиті енергоносії та міжнародні запозичення.
 
Коментарі (0)