Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЕкономічно обґрунтовані тарифи на ЖКП поставили на «паузу»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Економічно обґрунтовані тарифи на ЖКП поставили на «паузу»

Верховна Рада не прийняла законопроект, який мав на меті законодавчо закріпити обов'язковість встановлення економічно обґрунтованих тарифів у сферах теплопостачання та ЖКГ.

Парламентарі не підтримали у першому читанні урядовий законопроект № 2262 «Про внесення змін до деяких законів України (у сферах теплопостачання та житлово-комунальних послуг)». За відповідне рішення проголосували 159 нардепів з 226 мінімально необхідних. 

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що документом законодавчо закріплюється обов'язковість встановлення економічно обґрунтованих тарифів у сферах теплопостачання та житлово-комунальних послуг, що призведе до усунення необхідності компенсації різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги у разі їх встановлення нижче економічно обґрунтованого рівня, та сприятиме раціональному плануванню державного та місцевих бюджетів.
 
«Встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги сприятиме ефективному функціонуванню підприємств сфери теплопостачання та житлово-комунальної сфери, підвищенню рівня якості послуг, створенню умов для залучення інвестицій у розвиток та технічне оновлення систем теплопостачання, водопостачання, своєчасному та в повному обсязі виконанню боргових зобов'язань з погашення та обслуговування позики, зокрема тих, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, дозволить раціональне планування державного та місцевих бюджетів», – йдеться у пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути проект Закону «Про електроенергетику», який передбачає дозволити КМУ продавати світло на територію проведення АТО.
 
Коментарі (0)