Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоДержмайно передаватимуть в комунальну власність безкоштовно
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Держмайно передаватимуть в комунальну власність безкоштовно

Депутати погодились на безкоштовну передачу окремо визначеного держмайна в комунальну власність для використання місцевою владою. Однак, документ ставить певні умови поводження з таким майном.

У Верховній Раді сьогодні прийняли законопроект №2660 «Про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності». Документ підтримали 228 депутатів.

Зокрема, законопроект передбачає безоплатну передачу індивідуально визначеного майна з державної у комунальну власність для використання органами місцевого самоврядування, навчальними закладами, закладами культури, фізичної культури та спорту, охорони здоров'я, соціального забезпечення, та дитячими оздоровчими таборами.

Однак, передача такого майна буде здійснюватись за умови взяття зобов’язання органами місцевого самоврядування використовувати його за цільовим призначенням та не відчужувати у приватну власність, за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна та Мінекономрозвитку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепи пропонують підвищувати енергонезалежність країни спрощенням процедури землевідведення для будівництва об’єктів альтернативної енергетики. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)