Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоДепутати пропонують «роздавати» землю під альтернативну енергетику
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати пропонують «роздавати» землю під альтернативну енергетику

Нардепи пропонують підвищувати енергонезалежність країни спрощенням процедури землевідведення для будівництва об’єктів альтернативної енергетики. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Кілька днів тому під куполом Верховної Ради було зареєстровано законопроект №2529а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури землевідведення для будівництва об’єктів з виробництва теплової та/або електричної енергії з використанням відновлюваних джерел енергії та/або біологічних видів палива».

Документ розроблено для підвищення енергетичної незалежності та прискорення розвитку альтернативної енергетики в Україні.

У пояснювальній записці йдеться, що досягнення зазначеної мети передбачено шляхом удосконалення законодавчої бази в сфері використання земель для будівництва зазначених вище об’єктів за рахунок:

розміщення таких об’єктів на земельних ділянках усіх категорій земель без зміни їх цільового призначення;

надання земельних ділянок із земель державної або комунальної форми власності у користування власникам зазначених об’єктів за відсутності плану зонування або детального плану території.

Крім того, документ пропонує внести зміни в нормативно-правову базу цієї сфери.

На думку ініціаторів, законопроект матиме вагомий вплив на регіональний розвиток, зокрема, сприятиме забезпеченню стабільної роботи сфери тепло- та електропостачання на регіональному рівні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект, який націлений визначити єдині підстави для розміщення тимчасових споруд. Окрім того, проект Закону встановлює строки видачі документу на її встановлення.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)