Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоДепутати проголосували за Держбюджет із збільшеними видатками
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати проголосували за Держбюджет із збільшеними видатками

Парламент сьогодні під ранок прийняв головний фінансовий документ країни на наступний рік – Державний бюджет. Зокрема, у новому бюджеті, в порівнянні з попередніми версіями, поряд з незначним підвищенням доходів, зросли й видатки.

Верховна Рада ухвалила Закон №3000 «Про Державний бюджет на 2016 рік». Його обговорення тривало до глибокої ночі, попри це з третьої спроби, опісля 4:00 год ранку  за документ проголосувало 263 народних депутати.

Головним фінансовим документом на 2016 рік встановлені такі загальні показники Державного бюджету:

доходи у сумі 595,1 млрд. грн.;

видатки у сумі 684,5 млрд. грн.;

дефіцит бюджету визначено у 3,7% прогнозного ВВП.

Відтак, порівнюючи з попереднім варіантом Держбюджету, доходи «урізали» на3,11 мле грн, а видатки на 10,53 млн грн.

Зазначається, що розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у 2016 році не може бути більше ніж 75% рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Поміж тим, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що владі вдалося збільшити доходи місцевих бюджетів, що дозволило розвивати інфраструктуру. Чиновник також підкреслив, що буде зменшено ЄСВ вдвічі – з 41% до 22%.

«Хто міг сподіватись, що наша бюджетна децентралізація, яка широко критикувалася, в тому числі і в стінах Парламенту, дасть можливість збільшити доходи місцевих бюджетів на 40%. І це гроші, які йдуть на лікарні, на школи, на інфраструктуру», - сказав Арсеній Яценюк.

Очільник уряду підкреслив, що Кабмін підтримує «всі пропозиції депутатських фракцій, які спрямовані на економічну стабілізацію країни».

В свою чергу, у Міністерстві фінансів також вітають ухвалення Держбюджету-2016 та наголошують, що у Законі передбачено фінансування всіх потреб у соціальних видатках.

«Розроблений нами проект Закону забезпечує всі потреби країни у фінансуванні оборони та всі потреби у соціальних видатках. Водночас цей бюджет забезпечує загальний дефіцит державних фінансів на рівні 3,7% ВВП, що означає подальше зменшення потреби у залученні нових боргів для фінансування бюджету й боргове навантаження на майбутнє. Це - важливий крок на шляху до оздоровлення економіки та зниження ризиків для її стабільності у майбутньому», - зазначила Міністр фінансів Наталія Яресько.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу. Відповідне рішення підтримав 251 народний обранець при необхідних 226.

 
Коментарі (0)