Рус Укр
ГоловнаКоментаріЗаконодавствоЦентральні вулиці столиці набудуть нових імен
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Центральні вулиці столиці набудуть нових імен

Центральних вулиць столиці торкнуться чергові зміни пов'язані з Євромайданом. Цього разу планується їхнє перейменування. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді.

21 лютого на Майдані Незалежності українці попрощалися із загиблими у акціях протесту. Втім, такого прощання, на думку людей, замало, тому народні обранці (позафракційний Юрій Дерев'янко та від ВО «Батьківщина» Андрій Пишний) ініцюювали Проект Постанови «Про перейменування вулиць у місті Києві на честь загиблих учасників масових акцій громадського протесту».

Зауважимо, за данними МОЗ, у період з листопада 2013 року до лютого 2014 року під час масових акцій громадського протесту в Україні загинули не менше 82 осіб.

«Ці втрати є безпрецедентними в історії незалежної України» - наголошують народні обранці у пояснювальній записці.

А також зазначають, що найбільша кількість людей загинула на вулиці Інститутській в місті Києві під час подій 18-20 лютого 2014 року. Враховуючи цей факт, а також те, що народ згадує пам’ять загиблих під іменем «Небесної сотні», вулицю Інститутську в місті Києві пропонується перейменувати на вулицю Героїв Небесної сотні, а вулицю Банкову - на вулицю Сергія Нігояна, (українця вірменського походження, охоронця Євромайдану, який став однією з перших жертв збройних протистоянь).

Читайте також: Революція поставила відбитки на Україні та її ЖКГ

Окрім того, за повідомленнями ЗМІ, активісти вже розпочали збирати підписи серед містян на підтримку цього Проекту Постанови.

Нагадаємо, масові акції під загальною назвою «Євромайдан», котрі почалися 21 листопада 2013 року, як реакція на рішення Кабінету Міністрів про зупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом за три місяці переросли в «Єврореволюцію», або ж як її ще називають «Революцію гідності» - національно-патріотичні протести, передусім, проти корупції, соціальної нерівності, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення.

 
Коментарі (0)