Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЖінкам з дітьми до трьох років та вагітним можуть дозволити працювати вночі
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Жінкам з дітьми до трьох років та вагітним можуть дозволити працювати вночі

Відповідний законопроєкт №4174 розглянув комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів
В Україні жінкам з дітьми до трьох років та вагітним можуть дозволити працювати вночі. Відповідний законопроект №4174 розглянув комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, про це повідомляє пресслужба ВР.
 
Відповідно до закону, не допускається залучення до робіт у нічний час, до надурочних робіт і робіт у вихідні дні і направлення у відрядження вагітних і жінок з дітьми у віці до трьох років без їх письмової згоди. На відміну від чинного в даний час повної заборони.
 
Документ пропонує визначити в ЗУ "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" поняття "неоплачувану уходовой працю" і повноваження спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
 
Цей орган буде організовувати наукові та експертні дослідження з оцінки вартості неоплачуваної уходовой праці, як діяльності жінок і чоловіків, з метою зменшення розриву в оплаті праці.
 
Закон визначає поняття домашньої праці. Зазначено, що це спрямована на обслуговування домашнього господарства (сім'ї) робота, яку виконує людина у віці від 16 років на підставі трудового договору регулярно і на професійній основі.
 

Цей договір може бути розірваний у будь-який час за згодою сторін за умови попередження про це не менш ніж за два тижні. Особливості регулювання домашньої праці визначають умови трудового договору. 

 
Коментарі (0)