Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГЗбитковим комунальникам загрожує ліквідація
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Збитковим комунальникам загрожує ліквідація

У Сумах взялися боротися з комунальниками, які працюють в збиток. Для цього в Сумській міськраді просять депутатів ліквідувати низку комунальних підприємств. Таким чином міський бюджет міг би економити мільйони гривень.

Виконавчий комітет міської ради рекомендуватиме депутатам ліквідувати низку комунальних підприємств. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

.Мова йде, зокрема, про тих суб’єктів господарювання, що не працюють. Скільки таких, мають підрахувати у структурних підрозділах, відповідно до профілю того чи іншого підприємства.
Утім, із деякими КП уже визначились. Це: «Сумський вантажно-митний комплекс» (створений у 2008 році), «Сумське міське бюро комунальної нерухомості» (створене у 2007 році); «Сумитеплоенергоцентраль» (створене у 2006 році). Їх ліквідують – як такі, що тривалий час не провадили фінансово-господарської діяльності.
 
Щодо ще трійки КП: «Муніципальна охорона», газета «Суми і сумчани» та «Сумипарксервіс», по яких уже розпочаті ліквідаційні дії, – тут, зазначив Віктор Волотирець, слід пришвидшити процедуру їхнього відходу в небуття.
 
Загалом, за даними департаменту економіки, фінансів і бюджетних відносин, у Сумах діє 16 комунальних підприємств. Їхній загальний дохід за підсумками 2013 року від основної діяльності склав понад 225 млн. грн., обсяг витрат дорівнює 240 млн. грн.
 
До речі, Комунальне підприємство «Сумижитло» скаржиться на погане фінансування. Аби надалі мати змогу субсидування, компанія буде працювати за тимчасовим тарифом.
 
Коментарі (0)