Рус Укр
ГоловнаПодіїЗакон про нові правила виїзду дитини за кордон набрав чинності
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Закон про нові правила виїзду дитини за кордон набрав чинності

Набрала чинності норма Закону №2475, щодо виїзду дитини, яка проживає в неповній сім’ї, з одним з батьків без дозволу іншого строком до 1 місяця за кордон.
Набрала чинності норма Закону №2475, щодо виїзду дитини, яка проживає в неповній сім’ї, з одним з батьків без дозволу іншого строком до 1 місяця за кордон. 
 
Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.
 
«Відтепер у малечі з’явилося набагато більше можливостей для оздоровлення, відпочинку, навчання, участі у спортивних або культурних змаганнях», - зазначив Міністр.
 
Відповідно до Закону, той з батьків, з ким проживає дитина, і який не перешкоджає другому з батьків бачитися з дитиною, зможе виїхати з нею за кордон на термін до місяця без нотаріальної згоди іншого, якщо має рішення суду або органу опіки і піклування, яким підтверджено, що дитина проживає з ним.
 
При цьому на термін більше одного місяця можна виїхати за кордон тому з батьків, який проживає з дитиною, якщо інший з батьків має заборгованість з аліментів 4 місяці. А для дітей з інвалідністю і тяжкохворих цей строк скорочено до трьох місяців.
 

Для виїзду за межі країни необхідно взяти у державного або у приватного виконавця, який виконує рішення про виплату вашій дитині аліментів, довідку про наявність заборгованості за чотири місяці, а в разі наявності інвалідності або тяжких захворювань у дитини — за три місяці. При перетині кордону пред’явити таку довідку співробітникам прикордонної служби. Якщо йдеться про виїзд із хворою дитиною, а борг становить три місяці, необхідно також пред’явити документи, які підтверджують інвалідність або тяжке захворювання дитини. 

 
Коментарі (0)