Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд вкотре планує вдосконалити ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд вкотре планує вдосконалити ЖКП

Парламентаріям запропонували чергову редакцію проекту Закону «Про житлово-комунальні послуги». Цей документ, на думку розробників, допоможе підвищити якість надання ЖКП.

У Верховній Раді зареєстрували урядовий проект Закону №1581 «Про житлово-комунальні послуги». Згідно з пояснювальною запискою, метою цього документу є вдосконалення законодавчого регулювання відносин у сфері житлово-комунальних послуг.

Так, законопроектом передбачено новий механізм укладання договорів у сфері житлово-комунальних послуг, особливості укладання таких договорів у багатоквартирному будинку та встановлення прямої заборони для виконавців комунальних послуг на відмову у наданні житлово-комунальних послуг за наявності технічної можливості їх надання. Окрім цього, документом удосконалюється підхід до порядку оплати житлово-комунальних послуг; запроваджується обов’язковий комерційний облік води, тепла.

На думку розробників, прийняття цього законопроекту сприятиме демонополізації та дерегуляції конкурентних ринків, підвищення якості надання ЖКП та забезпечить можливість контролю за їх наданням.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, депутати пропонують вирішувати питання відключення від житлово-комунальних послуг у судовому порядку. На думку народних обранців, така схема зменшить маніпуляції та зловживання своїм становищем постачальника послуг.

 
Коментарі (0)