Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР ухвалила зміни до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»
Новини ЖКГ
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.
08 Січня 2024 p.
13 Грудня 2023 p.

ВР ухвалила зміни до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»

Вчора Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
Вчора Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

У чому суть?
 
Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» розроблений Міністерством фінансів у рамках виконання зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом щодо наближення законодавства України у сфері бухгалтерського обліку до законодавства Європейського Союзу у відповідній сфері.
 
З метою приведення норм національного законодавства до положень Директиви ЄС № 2013/34/ЄС прийнятий Закон передбачає, зокрема:
  1. розширення сфери застосування міжнародних стандартів фінансової звітності шляхом законодавчого закріплення їх обов’язкового застосування великими підприємствами та підприємствами, які здійснюють видобуток корисних копалин загальнодержавного значення;
  2. встановлення для цілей складання фінансової звітності критеріїв віднесення підприємств до мікропідприємств, малих, середніх та великих підприємств;
  3. удосконалення порядку подання фінансової звітності в єдиному електронному форматі та її оприлюднення разом з аудиторським висновком.
Що це дає?

Прийнятий Закон забезпечить удосконалення законодавчих засад ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності відповідно до положень європейського законодавства, а також підвищення рівня прозорості та співставності показників фінансової звітності вітчизняних компаній, що сприятиме покращанню інвестиційного клімату в Україні. 

 
Коментарі (0)