Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР направила на розгляд Конституційного суду законопроєкт про незалежні регулятори
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ВР направила на розгляд Конституційного суду законопроєкт про незалежні регулятори

Верховна Рада направила на розгляд Конституційного суду України законопроєкт №1014, який може дозволити президенту створювати незалежні регулятори
Верховна Рада направила на розгляд Конституційного суду України законопроект №1014, який може дозволити президенту створювати незалежні регулятори, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Державного бюро розслідувань (ДБР), та призначати їх членів та керівників. 
 
Автором законопроекту є президент Володимир Зеленський. Він пропонує розширити в Конституції України повноваження президента, а саме — дозволити створювати Національне антикорупційне бюро України, призначати та звільняє директора НАБУ і директора ДБР; створювати незалежні регуляторні органи, що здійснюють державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання в окремих сферах, призначати та звільняти з посад їх членів у порядку.
 
У конституції України визначено обмежений перелік повноважень владних інституцій, в тому числі — президента України.
 
Депутати фракцій, що не входять до владної більшості, розкритикували нечіткість механізму відбору та призначень членів регуляторів та антикорупційних органів. Зокрема, що законах, які регулюють діяльність цих органів, закріплювався конкурсний відбір членів регуляторів та керівників НАБУ та ДБР.
 

В результаті, депутати вирішили направити проект закону Конституційного суду. Рішення підтримали 251 депутат фракції “Слуга народу”, 17 депутатів “Батьківщини” та 13 позафракційних депутатів. Проти голосували 25 депутатів “Європейської солідарності” та 18 депутатів “Голосу”. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
04 Вересня 2019 p. 19:04
Та це просто підсажування своїх людей у новостворені та вже існуючі бюджетні держустанови. Коротше кажучи, новий збиток для держави на користь президента.---------------------------------------А компенсуватися цей збиток буде збільшенням інфляції гривні.