Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВР може поставити крапку у нерегульованих відключеннях світла
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ВР може поставити крапку у нерегульованих відключеннях світла

Комітети Верховної Ради розглядають Проект Постанови, яка дозволить врегулювати відключення світла в Україні. Документом передбачено заборонити відключати електрику більше, ніж на 2 години.

Верховна Рада зможе врегулювати відключення електроенергії в Україні, зокрема, заборонити застосовувати графіки відключення світла (крім аварійних) в регіонах більше, аніж на 2 години. Відповідний Проект Постанови № 1490 «Про заборону відключення електроенергії в регіонах України» наразі розглядають Комітети Верховної ради. 

«Відключення електроенергії в регіонах України досі тривають, що призводить до значних незручностей для населення. Крім того, в сільській місцевості відключення тривають по 6-8 годин на добу, що принижує населення та ускладнює догляд за домашнім господарством. Саме тому, проектом пропонується обмежити тривалість відключень до 2 годин на добу», – йдеться в пояснювальній записці до Проекту Постанови.
 
Окрім того, документом передбачено порекомендувати НЕК «Укренерго» та регіональним обленерго в обов’язковому порядку розміщувати оголошення про графіки відключень електроенергії в місцевих друкованих засобах масової інформації.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко вимагав припинити практику віялових відключень електроенергії підприємствам без чітких графіків і попереджень споживачів. 
 
Коментарі (0)