Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВодопостачання Криму переклали на плечі Верховної Ради
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Водопостачання Криму переклали на плечі Верховної Ради

Державне агентство водних ресурсів на законодавчому рівні можуть зобов’язати невідкладно забезпечити експлуатаційний режим роботи Північно-Кримського каналу по водопостачанню до АР Крим.

Питання водопостачання анексованого Криму розглядатиметься на законодавчому рівні. Днями у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови «Про забезпечення безперебійного водопостачання на територію Автономної Республіки Крим», ініційований позафракційним депутатом Левом Миримським.

Згідно з пояснювальною запискою, документ розроблено з метою протидії спробам «водної блокади» Криму і спекуляціям на житті і здоров’ї громадян України, які проживають або приїздять до республіки.

У разі його прийняття, будь-які спроби по припиненню постачання води через Північно-Кримський канал на територію півострова шляхом перекриття або умисного пошкодження його споруд вважатимуться неприпустимими.

Окрім того, Державне агентство водних ресурсів України на законодавчому рівні буде зобов’язане невідкладно забезпечити експлуатаційний режим роботи Північно-Кримського каналу по водопостачанню до АР Крим та вжити заходи щодо оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб півострова на питне водопостачання та зрошення сільськогосподарських культур, а також щодо погашення заборгованості водокористувачів Криму за 2013 рік перед Управлінням Північно-Кримського каналу. Контроль зазначеної діяльності буде покладено на Кабінет Міністрів, Верховна Рада, у свою чергу, має бути поінформована про вжиття відповідних заходів протягом місяця з моменту прийняття цієї постанови.

Зауважимо, сам документ набирає чинності з дня його прийняття.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, питання водопостачання Криму досі не врегульоване. Вода з Північно-Кримського каналу подається лише для споживачів Херсонської області. Кримчани виходять з положення шляхом перекиду води з підгірських водосховищ.

 
Коментарі (0)