Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоВкладати кошти у будівництво житла стане безпечніше
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Вкладати кошти у будівництво житла стане безпечніше

Мінрегіон стає на захист інвесторів у будівництві. Міжвідомча комісія при Міністерстві внесла ряд змін до діючого законодавства, які посилять права інвесторів, та захистять їхні кошти, залучені у будівництво.

Міжвідомча комісія, яка діє при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ внесла зміни до діючого законодавства покликані посилити захист прав інвесторів, чиї кошти залучено у житлове будівництво. Про це повідомив заступник Міністра, голова Міжвідомчої комісії Дмитро Ісаєнко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Нагадаємо, до складу Міжвідомчої комісії при Мінрегіоні входять представники ключових Міністерств, зокрема, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства юстиції; а також  представники окремих обласних державних адміністрацій.

За словами пана Ісаєнка, законодавчо встановлено застосування типової форми договору про участь у фонді фінансування будівництва, здійснення місцевими державними адміністраціями контролю за діяльністю забудовників при залученні коштів громадян.

Крім того, визначено обов’язок замовника передати під заселення закінчений будівництвом та підключений до інженерних мереж житловий будинок, що споруджувався із залученням коштів фізичних та юридичних осіб, протягом трьох місяців з дня його прийняття в експлуатацію.

Голова Міжвідомчої комісії також розповів, що Мінрегіон взяв під контроль будівництво багатоповерхівки у Одесі, де забудовники не виконали своїх зобов’язань перед інвесторами, як наслідок, люди роками не можуть отримати ні обіцяного забудовниками житла, ні повернути вкладені кошти. Вже на початку квітня в Одесі заступник Міністра проведе нараду із забудовниками.

«Мінрегіон створює систему захисту інвесторів у будівництві. Ми зараз працюємо спільно з іншими заінтересованими органами, в тому числі і з Асоціацією допомоги постраждалим інвесторам, над тим, якою саме має бути ця система», - додав Дмитро Ісаєнко.

 
Коментарі (0)