Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВійськовослужбовцям можуть дозволити приватизацію житла у гуртожитку
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Військовослужбовцям можуть дозволити приватизацію житла у гуртожитку

Депутатам подали на розгляд законопроект, який дозволить військовослужбовцям і працівникам Державної спеціальної служби транспорту реалізувати своє конституційне право на житло шляхом приватизації житла у гуртожитку.

У стінах Верховної Ради зареєстровано законопроект №3485 «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

Як йдеться у пояснювальній записці, метою його прийняття є усунення існуючих прогалин у Законі України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», щодо військовослужбовців і працівників Державної спеціальної служби транспорту, які не мають власного житла та більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них.

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту усуне прогалини в законодавстві і дозволить військовослужбовцям і працівникам Державної спеціальної служби транспорту, які не мають власного житла та більше п'яти років на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають у них, реалізувати своє конституційне  право на житло шляхом приватизації житла у гуртожитку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепи погодились захистити права мешканців гуртожитків на користування та володіння житловими приміщеннями. За відповідний законопроект проголосувало 248 парламентарів.

 
Коментарі (0)