Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВійськовим можуть збільшити знижки на квартплату та ЖКП
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Військовим можуть збільшити знижки на квартплату та ЖКП

Комітети Верховної Ради працюють над законопроектом, який передбачає збільшення знижки на квартплату та ЖКП військовим, які стали інвалідами під час служби, та сім’ям померлих військовослужбовців.

Військовослужбовцям, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та сім’ям померлих військових можуть збільшити розмір знижки до 75% на квартплату та житлово-комунальні послуги. Відповідне нововведення пропонується законопроектом №1696 «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо збільшення розміру знижки плати за користування житлом та плати за комунальні послуги).

«Законопроектом пропонується збільшити до 75% знижку плати за користування житлом (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) в житлових будинках усіх форм власності в межах встановлених норм, передбачених законодавством, яка надається військовослужбовцям, які стали інвалідами під час проходження військової служби, та членам їх сімей, які перебувають на їх утриманні, батькам та членам сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби», – йдеться в тексті пояснювальної записки до законопроекту. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент продовжив дію мораторію на відчуження гуртожитків, підписавши відповідний Закон. Це забезпечить мешканцям гуртожитку житлові та майнові права, передбачені Конституцією.
 
Коментарі (0)