Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Україну не хочуть пускати «російський» транспорт з Криму
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В Україну не хочуть пускати «російський» транспорт з Криму

Парламентарям пропонують розглянути законопроект, який має намір обмежити вільний перетин адміністративного кордону між материковою Україною і АРК будь-якому автотранспорту, що зареєстрований в РФ.

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд Комітетів законопроект №2198а «Про обмеження на рух іноземного автотранспорту», який має на меті обмежити будь-який автотранспорт,  що зареєстрований в РФ, у вільному перетині адміністративного кордону між материковою Україною і АРК.

«Завданням законопроекту є обмеження для агресора і його посібників з числа місцевих колоборантів, можливостей вільного перетину адміністративного кордону між материковою Україною і АРК та ведення ними комерційної діяльності, користуючись тими можливостями, які надає близькість до материкової України», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Зазначимо, проектом Закону передбачається заборона перетинати адміністративний кордон між Херсонською областю і тимчасово окупованою АРК будь-якого автотранспорту, що зареєстрований в РФ. В тому числі і той, що «зареєстрований» окупантами на території анексованої АРК
 
«Окупанти і їх посібники з числа місцевих колоборантів (що зрадили Україну, взявши паспорт агресора і здійснивши відповідну «перереєстрацію» автотранспорту, вільно користуються всіма, в тому числі і комерційними можливостями, які надає близькість до материкової України. Через адміністративний кордон Херсонської області і АРК здійснюється практично безперешкодний перепуск вантажів. В умовах війни даний стан речей є неприпустимим. І очевидною є потреба обмеження такої діяльності», – пояснили автори законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у парламенті зареєстрували законопроект, який націлений внести зміни у Житловий кодекс: визначити порядок виключення будинків із складу житлового фонду та врегулювати механізм переведення житлових приміщень у нежитлові та навпаки.
 
Коментарі (0)