Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ пасажирському транспорті планують ввести безготівкову оплату за проїзд
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

В пасажирському транспорті планують ввести безготівкову оплату за проїзд

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який має впровадити автоматизовану систему безготівкової оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Її впровадження збільшить ефективність контролю оплати проїзду.

У стінах Верховної Ради зареєстровано законопроект №3398  «Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати проїзду в міському пасажирському транспорті».

Як йдеться у пояснювальній записці, документ розроблено з метою створення умов для запровадження органами місцевого самоврядування автоматизованої системи безготівкової оплати проїзду в міському пасажирському транспорті як інструмента управління процесом перевезення пасажирів, який створює передумови для ефективного вирішення проблеми функціонування системи транспортних пільг в Україні.

Основними перевагами впровадження АСОП в міському пасажирському транспорті є:

максимальне підвищення прозорості та точності обліку фактично наданих послуг з перевезення пільгових та інших категорій пасажирів;

надання повної, достовірної та деталізованої інформації про виконану транспортну роботу для вирішення задач аналізу та планування пасажирських перевезень;

виключення можливості використання фальшивих проїзних документів;

зменшення експлуатаційних витрат перевізників на організацію та контроль збору виручки;

підвищення економічних показників роботи транспортних підприємств за рахунок використання зібраної в системі інформації для запровадження та підтримки гнучкої системи тарифів, впровадження нових продуктів та способів оплати;

підвищення прибутковості міського транспорту і, як наслідок, скорочення бюджетного фінансування;

створення необхідних умов для взаємодії з іншими транспортними підприємствами.

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту дасть змогу створити умови для запровадження органами місцевого самоврядування автоматизованої системи безготівкової оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, удосконалити функціонування системи пільг та в подальшому вирішити проблеми, пов’язані з невчасним та не в повному обсязі відшкодуванням перевізникам витрат на перевезення пасажирів пільгових категорій, створить технічні можливості для здійснення поступового переходу на адресні дотації, сприятиме раціональному управлінню основними факторами, які впливають на економіку підприємств міського електричного транспорту (збільшення ефективності контролю оплати проїзду, зменшення експлуатаційних витрат на утримання штату кондукторів тощо).

Нагадаємо, народним обранцям пропонують удосконалити держрегулювання у сфері поводження з відходами. Зокрема, у Верховній Раді вже зареєстрували законопроект, який передбачає впровадження паспорту поводження з відходами.

 
Коментарі (0)